Wormenhotel

Wat is Bee NICE?

BEE NICE wil mensen bewust maken van wat we allemaal kunnen doen met ons afval. Daarom maken we producten van restafval. Daarnaast willen we de biodiversiteit versterken. Daarom zorgen we dat onze producten niet alleen bewustwording vergroten, maar ook goed zijn voor de natuur. Zo helpt ons bijenhuis de bijen en maakt ons wormenhotel compost die goed is voor onze grond.

Dit wordt gedaan door NICE en de gemeente Meppel. NICE bedenkt de producten en de gemeente Meppel levert de materialen die hiervoor nodig zijn. Ook worden de producten zoveel mogelijk in de buurt van Meppel gemaakt. De mogelijkheden zijn eindeloos! Heb jij zelf ook een leuk idee voor een nieuw product? Laat het ons weten!

Wormenhotel Pier’n Hûs

Het Pier’n Hûs is een wormenhotel gemaakt van oude afvalcontainers en resthout. Met het wormenhotel kun je zelf waardevolle compost creëeren voor de voeding van grond en planten.

Wormen

Niet elke worm is geschikt voor het wormenhotel. Je hebt een wormensoort nodig die veel afval kan verteren. De beste worm voor het wormenhotel is daarom de eisena fetida worm. Deze worm is rood en heeft soms gele / oranje strepen en wordt daarom ook wel de tijgerworm genoemd. In de juiste omstandigheden kunnen deze wormen per dag hun eigen gewicht aan afval verteren. Daarnaast planten ze zich ook snel voort.

Compost

Compost gemaakt door wormen is een goede voedingsstof voor je tuinplanten. Wormencompost is veel beter dan gewone plantenvoeding. De planten blijven er gezond door en worden minder snel ziek. Vooral voor kamerplanten is het een onmisbare voeding die balans in de grond terugbrengt omdat het veel organische elementen bevat die zorgen voor gezonde grond. Deze voedingsstoffen worden door planten opgenomen en moeten dus opnieuw aan de grond worden toegevoegd. Wormencompost is daar bijzonder geschikt voor omdat er erg veel goede stoffen in zitten.

Het Pier’n Hûs bestaat uit:

 • 3 bakken met gaatjesbodem
 • Viltframe
 • Vocht-verzamelbak met kraantje
 • Deksel
 • Handleiding
BEENice_wormenhotel_inhoud

Wist je dat…

 

 • Er van een afvalcontainer een heel nieuw wormenhotel gemaakt kan worden?
 • Het gebruiken van compost duurzaam is?
  De compost gecreeerd door de wormen kan gebruikt worden in je tuin om de kwalitieit van de grond
  te verbeteren en ziektes en schimmels van je kamerplanten weg te houden.
 • Er meer dan 25.000 wormen soorten zijn?